I Umeå finns jag numera...

Det var ett tag sen jag skrev något här. Det har varit fullt upp kan man lugnt säga. Har flyttat till Umeå, hittat ett nytt kollektiv som kallas för Svalorna. Men tysken och apan fortsätter att pumpa ut levnadsglada iakttagelser till folket där ute även om vi inte längre bor under samma tak.

Vi bor alltså inte längre tillsammans, framgångs receptet Tysken och Apan har lagt några mil emellan sig. Men det är ju bara geografiska avstånd. I våra pickande små hjärtan finns det fortfarande alla minnen av tiden vi delat. Den tyska strategen och den Apiga Isbrytaren tillsammans var vi oslagbara… Snyft..

Nä men nu får det vara nog med sentimentalt dravel, vi blickar framåt och uppåt! I närmaste framtiden har jag en tenta imorgon ämnet är vetenskaps teori vilket innefattar hisnade begrepp så som. Ontologier materialistiska och Idealistiska. Epistemologier, empiriska och rationalistiska. sanningskriterier så som korrenspondens, koherens, konsensus och pragmatism. Ja det är ju ett helt nytt språk som kallas akademiska. Det hela är egentligen inte så märkvärdigt utan det handlar om hur man som forskare ser på världen och hur man arbetar vetenskapligt.

Min ludna skäggiga skalle är proppfull med konstiga nya ord och begrepp och biblioteket är fullt av universitets katter som man gärna vilar ögonen på. Det här är helt enkelt ett mycket fint ställe att vara på. Men vi har inte bara lärt oss en massa nya svåra ord vi har även nollats här på personalvetarprogrammet. Det innebär att man dricker en hel del sprit, badar med kläderna på, dansar limbo, håller tal om svampinfektioner i underlivet uppe på ap-berget och går på sittning i fin kostym. Rätt kul har det varit faktiskt, det är det svenska sättet att lära känna varandra på antar jag. Dricka sprit och leka larviga lekar .

Åkte snowboard i Lördags 19 September  var den tidigaste snowboard premiären jag haft i mitt liv utan tvekan. Bakom Tegs islada finns det ett litet dropp in torn och en line med ett pvc rör i som det går att glida på. Är jäkligt kass på jibbande men bara att få stå på lite snö igen gjorde mig barnsligt glad.

På Lördag har vi spelning med Gnarly boys i ett kollektiv på hallonvägen här i Umeå. Förutom oss så spelar ett band från Umeå som heter ”Lycka till” och ett amerikanskt punk band som heter ”Spoon boy”  Det är en akustisk spelning vilket känns rätt soft. Det är annonserat över hela jäkla campus och Ålidhem om detta evenemang. Ska bli intressant att se hur många som går in i ett punk hus. Vi har värvat en ny medlem till Gnarlys han heter Love Kjelsson och spelar på sina två kassiolatorer. Det hela blir någon sorts framtidsfolkmusik som känns hyfsat innovativ.  Love är en mycket fin man som kommer ifrån Kivik i Skåne. Han har tidigare spelat banjo och gitarr i en skotsk folk musik grupp, han är även arrangör för en folkmusikfestival i Skåne. Peppad på musik är han och gillar att fnissa och pilla på kassiolatorerna. Tillsammans har vi ambitionen att sprida framtidsfolkmusiken till folket i Umeå och eventuellt utanför.

Spelning blir fint dä!

Talar om svamp infektioner i underlivet nollnings knaserier..

Höres!

//Apan//

 


Kommentarer
Postat av: Nickis

Skulle bara för nollningens skull vilja börja om min akademiska karriär. Önskar lycka till både med tenta och spelning. Du är UNDERBAR...... Kram Nickis

2009-09-22 @ 22:08:28
Postat av: Ödalen

Jag läser också Vetenskapsteori för tillfället. Mycket intressant ämne måste jag säga. Det får en att tänka till en del angående sitt eget och sina "kollegors" vetenskapliga arbete... Lycka till på spelningen!! Kram

2009-09-23 @ 22:53:03
Postat av: FarSan

Johan, du har din plan klar och då ordnar du det, som vanligt. Du är mannen, jag gubben, kram älskade son!

2009-09-24 @ 02:31:55
Postat av: Apan

Äsch då... Ja tentan är skriven tror det gick ok vi får se om några veckor.. Vi har repat ikväll med gnarlys ska bli sjukt kul imorgon! Håller er uppdaterade

2009-09-26 @ 00:33:16
URL: http://tyskaapan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0