Senegal nu åker vi!!!

Vi åker till Senegal närmare bestämt Dakar

Den 20 Augusti åker Apan, Tysken och Ap-syster Karin Till senegal för att hälsa på min Pappa Göran och hans fru Heide. Det ska bli en jäkligt itressant resa. Har alldrig varit på den afrikanska kontinenten och förväntar mig en ordentlig kulturkrock. Här i Lappalnd låter folk dig vara ifred och sköta ditt. jag kan tänka mig att vi kommer se ut som ett gäng dollar tecken som traskar ned för gatan och street hustlersarna vill kränga allt och inget till oss bleka västerläningar.

Eftersom jag vi är besökare i deras land tänkte jag att det enda rätta är att göra lite efterforskningar om Senegal så vi kan hänga med i snacket när vi väl är på plats. Internet är världens bästa biblotek här är ett nerkok av infon som jag hittade där ute.

Senegal Blev självständigt från sina franska kolonisatiörer 1960, denna republik räknas som en av Afrikas bäst fungerande demokratier, men landet dras ändå med en del problem med korruption.

Medelåldern på befolkningen är 17,9 år väldigt unga männskor och de har ett stort problem med arbetslöshet bland ungdommar. 50% av landets befolkning lever i fattigdom. Senegal har 10,5 milj invånar. Franska är det offeciella språket men störst utbredning har det inhemska språket Wolof. 94% av befolkningen är muslimer och 5% kristna främst katoliker.

Fiske, fosfater och Jornötter är det som får deras ekonomi att gå runt, men just nu är det störst omsättning i byggbranschen något som kan vara intressant för min verktygssäljand kompis tysken. Den svarta marknadens främsta export är heroin som skeppas ut från hamnstaden Senegal till Europa och Usa.

Under Kolonialtiden var Dakar centrum för handel med slavar som sedan "exporterades" till bla.. Usa, Kuba och Sydamerika
Klimatet är tropiskt, hett som fan med den torra heta harmatta vinden som fläktar om dagarna.

 
Yousson N,Dour Neneh Cherry. 7 seconds
 

Akon. Senegal

Det finns mycket kultur och musik i Senegal Youson N,door är landets största stjärna en del kanske kommer ihåg honom från hans gamla hitt "7 seconds" med Nenney Cherry. Under 1990 talet blev Hip hop den mest populära musikstilen med influenser från den klassska  Sengaleska "Griot" en sorts uråldrig rap som främst framförs av kvinnor på bröllop m.m. En av landets största hip hop grupper i nutid heter "Positiv Black soul." 

Även den amerikanska hip hop och r´nb stärnan Akon kommer härifrån. Född i Senegals slum för att senare emigrera itll Usa där han tillslut efter fängelse besök m.m slog igenom som en världsstjärna. Jag får intrycket att han är i princip helgon förklarad i sitt hemland Senegal

Eftersom de är muslimer så äter de ej griskött men mycket kyckling, lamm och nötkött och till det bananer, sötpotatis och ris. De smaskar gärna i sig något som heter Apbrödsfrukt antingen som den är eller i en kaka eller en juce. Det måste var någt för mig..

Vi ses snart Senegal!

//Apan//

Oväntat besök!

Vi hade besök av en råtta härom veckan, många verkar ogilla råttor men vi tyckte han verkade ganska snel och gav honom en haj5 och lät honom smyga vidare.//Lemke//


Andra Sidan kollektivet

Har ju alldeles glömt att presentera min och apans senaste rekryt till vårat hem nämligen den fantastiske och välvårdade Jonne Larsson.//Lemke//

Kebne

NÖÖÖÖÖH, vi klarade att bestiga sydtoppen av Kebnekaise genom att ta oss över glaciärer och klättra branta klippor. Från stationen upp till toppen och ner tog oss 11 timmar, det var bitvis sjukt jobbigt. Det hela firades med öl och bastu.

Hela området runt Kebne är sjukt vacket och det finns så mycket mer att göra än att just bestiga toppen, vi blev kvar 3 nätter och har träffat en massa trevliga människor och träffade tom en polare jag inte sett på 5 år, vad är oddsen?!?!


//Lemke//

Kebnekaise bestigning!

Höj bröder och systrar!

På torsdag börjar expeditionen upp till sydtoppen av Kebnekaise vilket är Sveriges högsta topp med sina 2103 meter över havet. Låter kanske som en lätt match men har dom senaste dagarna fått indikationer om att det är en hård kamp.

Har även en kvinnlig partner med mig på detta mission, vi kommer ge allt för att slutföra vårat mål! Börjar första etappen på torsdag där vi har som delmål att nå fram till fjällstationen som ligger 670 meter över havet och innebär ca 2 mils vandring från Nikkaloukta, fredag börjat slutmålet att bestiga monstret och ta sig upp till högsta punkt!

Lätt packning + fjällgears!

Demonen som skall bemästras!

//Lemke//

Lööve to Gälka

Eyy vill påminna er hur smued det är i Gällivare! Midnattssol och fantastiskt natur, det är ju här jag hör hemma har jag kommit fram till!//Lemke//

Armin Only Ahoy Rotterdam 2005

SailShivers feat Susana

Tänkte bara minnas tillbaka till när jag var just på denna spelning där dessa klipp är tagna ifrån, året är 2005 plats Rotterdam Holland.
Åkte ner med min vän Lasko vilket blev en minnesvärd resa på alla sätt, vi upplevde denna spelning tillsammans med 14.000 heeeelt galna trance-freaks och det var nog nått av det bästa jag har varit med om.

//Lemke//

Björkliden!

I helgen har jag tillsammans med bapan, balla och barin varit till Sveriges metropol Björkliden, solen sken hela tiden och det cyklades, badades, fiskades, kastades macka, grillades, skrattades, spelades schack, dracks kaffe, åts god mat som våran värd Johan lagat, solades mm mm.

    
    På fredagen var vi förövrigt på Kiruna festivalen, för en närmare inblick om vad som hände där går du in på http://blog.gwarriors.com/#post6

//Blemke//

RSS 2.0