Alperna rapport

Hellow mina vänner, jag sitter pa ett internet kafé nere i ett insnöat Ischgl. Maste köpa kaffe för internet tid och jag har redan druckit tre koppar sa snart trillar jag av stolen av allt koffein.

Jag har det sjukt bra här sjukt stora berg, bra dudes och dudettes, mycke fest och jag bastar en massa.

Nu ska jag ut och shredda igen, aterkommer med bilder!

GOTT NYTT AR!

//Lemke//

Hip hop

 
Oj Oj oj vilket medley av hip hop goodies. Det sista Arsinio Hall avsnittet gästades av hela 90talets Hip hop elit.. Å det svänger ju något alldeles fruktansvärt..

Enjoy!!

//Apan//

Tysk-jul!

Alltså juletider här nere e fint, alla tyskar är ute på kvällarna och dricker Glühwein, skrattar, käkar korvar, klappar sig på magarna och är sjukt glada.
 
Kom just hem efter en turné och har druckit ett antal glas av den varma härliga drycken och minglat runt på den gigantiska jul-marknaden, imorrn ska jag dra och åka skridskor vilket kommer bli gnarly, ska visa dom en massa skridsko trix.

 Glühwein i gamla stan.
Kön till Glühwein-ståndet.
Chokladbitar stora som brödlimpor.
Skridsko-banan.

//Lemke//

Premiär!!!

På Juldagen tycker jag att alla som är i närheten av Gällivare ska ta på sig apkostymen och gå på Björnfällan..
Det är dax för Gälka Warriors att presentera sin senaste snowboardfilm Gälkas most wanted.
Känner ni peppet!?

//Apan//

Bratwurst!

Märker att denna blogg är ganska koncentrerad på mat den senaste tiden, men hursomhelst det första jag gjorde när jag landade i Köln var att köpa en härlig Bratwurst på julmarknaden, ser framför mig hur det vattnas i ap-gommarna!

 UHUUUU!

//Lemke//

Vegan-mat och en resa tillbaka i tiden!

Oj oj vilken avslutnings-kväll min kompis Isling bjöd på ikväll, det hela började med episk vegan-mat med risnudlar, wokade grönsaker, cashew nötter och massa extraordinära handplockade kryddor från Isling kryddresor runt om i världen.

Han tog mig vidare till VHS-kassette världen, vi kollade gamla Edge avsnitt (snowboard/skateboard/lifestyle magasin från 90-talet) och mindes tillbaka till när allt var frid och fröjd och dom enda bekymmrerna man hade var hur man skulle göra diverse tricks och vilka bus man skulle hitta på i skolan.

Nu lämnar jag Sverige för ett tag, får se när jag kommer tillbaka.

  

//Lemke//

Ny kompis!

Wohaa, vill bara presentera min nya kompis "Lingon-chutney"! Han är en riktigt trevlig och god vän, han connectar bäst med alla typer av kött och hårda ostar som tex herr parmesan.

För att laga ihop din egen buddy gör du så här:

- 2 hackade gula lökar
- 1 l lingon
- 3 dl socker
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 kanelstång
- 3 krm salt
- 1 krm cayenne peppar
- 1 strimlad röd chilifrukt

Blanda alla ingredienser förutom chilin i en kastrull och koka på svag värme i ca 40 min, lägg i chilin när 5 min återstår.//Lemke//


Vemod och gitarrer!

Ikväll var jag och min kompis Mr.Isley på Idun och kollade José Gonzales, vilken fantastisk musik det bjöds på av det lilla kutryggade afro-gitarr-geniet.

Stället var fullsatt och det infann sig en vemodig och känsloladdad stämning bland publiken.

Förbandet hette Promise & The Monster som var en kvinna, även hon bjöd på mörk gitarr musik och hennes stämma lät lite som Björk.

 Promise & The Monster.

José Gonzales.

José Gonzales.

José Gonzales med backup.

José Gonzales med backup.


//Lemke//

Got new gear!

Idag kom det ett gigantiskt paket från danmark hem till tysk-kabyssen innehållande vinterkläder från märket www.686.com !

Tröjor, jackor, handskar, mössor och byxor allt var fresh, fint och luktade gott!

Haj 5 till Bönne på First!

  


//Lemke//

Jag värmer upp Umeå!


Varje dag mellan 4-22 sitter jag och lastar flis i Ålidhemsvärmeverk.
Principen är den samma som när man plockar mjukisdjur med en klo på tivoli, fast modell större.

Om ni är frusna av er där ute hör av er så slänger jag på ett extra lass..

//Apa//

Nikolaus e snel!

I Tyskland firas den 6 december Nikolaus, enligt legenden fick Nikolaus som biskop upp ögonen för tre unga jungfrur. Deras far hade förlorat hela sin förmögenhet, och nu hotades de av att förbli ogifta, eller av i värsta fall prostitution, eftersom fadern inte kunde betala deras hemgift. Nikolaus kastade då nattetid in tre säckar med guld till de unga flickorna, och de hade då tacksamma fått sin hemgift. Av Nikolaus givmildhet har sedan utvecklats våra tiders jultomte. Denne biskop dog år 343 den 6 december.

Idag firas detta genom att barn ställer ut en sko utanför sin dörr över natten, på morgonen är skon full med godsaker, eftersom min snälla farmor följer traditioner så fick jag ett paket av henne med kakor och godis häromdagen, notera att jag är 25 år gammal men jag blev hursomhelst glad som ett litet barn!

 Mumma!

//Lemke//

Snart drar jag!

Wohaaa nu e det klart tysken lämnar Sverige 19 december för ett bra tag, fira jul i Köln med intagande av glühwein och föda beståendes av tysk husmanskost, lär komma tillbaka med hår i ansiktet och en svullen buk!

Mellandagarna och nyår skall det shreddas och firas nere i djupaste alperna i ställen som Ischgl och St. Anton, smuuude!

Har börjat leka med tanken att flytta till alpernas entré Innbruck!?!?!

 Ischgl karta.

//Lemke//

Tysken gästar Radiotronix!

Heeelooow vänner,

ratta in Umeå studentradio (kan lyssnas via http://www.umeastudentradio.se/) måndag den 10 dec kl 18.00, då får radiotronix fin besök av självaste tysken, i programmet kommer de bästa techno spåren 2007 spelas!

Bla kommer "Jichael Mackson - Freitag Abend" från skivan "Wasen´t Me" spelas, som jag själv tycker är bland det bästa jag hört i år!

  Sjuuukt bra skiva!

Här kan du ladda ner låten:
 
http://www.fileden.com/files/2007/12/6/1628273/02_freitag_abend_vocals_by_michael_weiss.mp3

//Lemke//

Gnarly Boys live på SmeckFörra veckan på torsdag så klev jag och Pär upp på cafet Smecks lilla scen. Våra små hjärtan bultade och vi var rosiga om kinderna. På bas och trummor backades vi upp av Olle Dyrander och David Wayrinen.
Reperotaren bestod av några gamla låtar och några nya.

Det framfördes passionerade gitar/munspelssolon och bjöds fövirrande mellansnack allt i klassisk gnarly maner. Här är en av låtarna som heter memories. Ljudet lämnar en hel del att önska men det är inspelat med en fotokamera av Erik Abrahamson.. Big Up till Abris!
Mycket nöje

//Apan//Tandläkar-besök!

Idag har jag varit till tandläkaren med mina små mjölktänder, detta första gången på ca 10 år! Allt gick bra, inte så mycke tandsten, tandköttet var bra men jag har tydligen ganska dålig teknik var det gäller borsta alldeles vid tandköttskanten så jag har fått lite tips och tricks hur man vinklar tandborsten på rätt sätt, tandläkaren var en ung och trevlig kvinna från Tomtebo som även sa att jag hade naturligt vita tänder!

Jag fick ingen leksak, gissar att jag har blivit för gammal, istället fick jag med mig ett gäng plackers, nu kommer det putsas och svabbas tyska tänder dagarna i ända.//Lemke//

Ny gammal favoritlåt!Jag rivstartar mitt bloggande med att tipsa om en nygammal favorit låt a 1984. Tears for fears videon shout! Har allt. Gitarrsolon på klippor, Barnkörer och väl geleade ishockyfrisyrer mycket nöje!.

//Apan//

Senaste tidens shredd!

Vi har den senaste tiden varit väldigt upptagna med att åka snowboard, vi har bla varit i Åre och på Dundret, i helgen var vi och körde på Umeå´s lokala berg Bräntberget.

Här följer ett kollage från våra resor i höst/tidig vinter:

    
    

    

//Lemke//

Efterlängtad come-back!

Nu är vi äntligen tillbaka i bloggvärlden efter ett kortare uppehåll. Vi har haft en massa strul med vår gamla blogg industrigatan2.se vilket gjort att vi skapat en helt ny.

Vi har nästan dagligen fått klagomål för att vi inte bloggar mer, tom Kalix kommunhus har ställt oss mot väggen!

Här kommer en bild vilket bevisar att vi fortfarande lever!Välkommen!

Med vänliga hälsningar

Tysken & Apan

RSS 2.0