Atmosphere till Toski


Vet inte varför jag alltid tänker på Toski när jag hör Slug rappa, kan vara den desperata tonen i hans röst eller auran av kreativitet/destruktivitet som tuben oxå alltid svävar runt i. Det här en grym låt och video i varje fall. Dedikerar den till Toski som är själv på Bali och duckar för regn,dåliga vågor och försäljare på sin första solo tripp ute i den stora världen

Bit ihop så är du snart hemma i bunkern igen :)


//Apan//

Next stop Kläppen

Sitter i Stockholm och väntar på avresa mot Sveriges snowboard labb Kläppen där nästa genaration svenska shredders utformas. Någon hade räknat på att du hinner med i genomsnitt hundra hopp i timman om du åker intensivt i parken och det är ju en jäkla massa hoppande..

Ja i kväll så dammar jag Ingemar och Stefan upp för att tömma trickpåsen i kläppens lekland peppet är på topp och jag ser fram emot en rolig session...
 
Här hinner man med några trix..

Ses snart

//Apan//

Radiotronix!

Ni får inte glömma Radiotronix ikväll mellan 21.00 - 22.00, glid in på www.umeastudentradio.se och lyssna eller om du bor i Umeå regionen frekvens 102,3.

Som vanligt tar jag och Pär med er på en resa genom den elektroniska underjorden.

//Lemke//

Snoop Dogg - Sexual Eruption

Oj oj vilken bra låt självaste Snoop har släppt, musikvideon inspelad på VHS!

Denna låt för avsluta denna vecka men först vill jag tacka alla som besökte Klubb Köln i fredags, det var det roligaste jag varit med om på länge, hela stället var fullproppat med duudes och duudettes och alla steppade och verkade ha kul !



//Lemke//

Köpenhamn gjorde mig till man!

 
Då har vi mellan landat i Köpenhamn efter en lång session på de tyska vägarna. Sitter på ett youth hostel och är mycket sugen på att smyga ut och se vad staden har att erbjuda. Havsfrun, korvar och smörrebröd ska averkas är det tänkt, innan vi dra vidare mot sthlm imorgon. Någon sa att vi borde äta knark och dra till legoland vi får se hur det blir med det ha ha..

Håll i dig Köpenhamn här kommer apan!

//Apan//

Klubb Köln

Kom ihåg alla ni som läser detta och befinner er i Umeå, ikväll smäller det!!

 MJAOUUU!!!

//Lemke//

Ännu en session i Vännäs pipen avverkad!

BAHH, var i pipen i Vännäs igår och smiskade med Pärta och Flottis, det var vansinnigt bra, på kvällen hade vi en liten afterski med jäger och öl.

Ryktas om att ett gäng Gälka Warriors dyker in i Umeå till helgen, då ska det smiskas ännu hårdare.

 Pärta!

 Deutschland!

Flottis!

//Lemke//

Party i Laax

I Fredags firade vi av våran vistelse i Laax med Caprinja, Öl och dans.. Det dukades fram ost brickor, dracks öl och whisky med tjerna från Girly Camp som hade avslutning på sin camp vecka.

Mkt trevliga tjejer och jag gjorde mitt bästa för att vara en gentlaman och dukade fram och bjöd på det vi hade kvar i vårat kylskåp. Det blev en galen mix av kokta ägg, stekt kykling och russin och nötter och alla glufsade i sig skrattade och hade det trevligt

En ensam apa i en flock girlie campers, ap-smilet går från öra till öra..

Nu har vi mobilserat och dragit vidare till Bludens utanför St anton, solen fortsätter att steka och det finns ingen anledning att klaga..

Uppdateringar följer

Mvh Apa

Sauna!

Efter en hård helg med pubbesök och dans så begav vi oss till IKSU för att basta ut demonerna, man känner sig som en ny människa efter en hård bastu-session.

Var ut på nätet och kollade lite och hittade där en portabel ångbastu, den jag hittade var blå men hade ju helst vilja ha en röd som min favorit färg!!! Jag har seriösa planer att införskaffa mig en sådan till tysk-kabyssen, jag meddelar när den är på plats så bjuder jag in på bastu fest i Tomtebo!




//Lemke//

Richie Havens är i zonen..!

1969 arrangerades Woodstockfestivalen, först ut på scen var Richie Havens, den här låten improviserade han ihop under spelningengs gång och man ser ju verkligen hur adrenalinet och svetten sprutar ur karl Fantastiskt!
Mkt nöje..

//Apan//

Känner på Laax pipen

Solen stekte våra små nyllen, dax för en bs air

Kolla in månbas alpha i bakrunden

Ingo gör en superman

Mannen som dog som en Laax

Laax bjuder på blå himmel och sol ett stort stabilt högtryck har glidit in och lagt sig ovaför oss och goggels bränan börjar infinna sig rekord tidigt.

Liftkort är inget jag har lagt pengar på här i i Laax. I stället har jag fin slipat mina snejknings skills, inne på min fjärde dag av liftsmitande idag, börjar utveklas till en riktigt hal figur här nere he he. Nä men det går väl så länge det går. Det är bara att ta sig igenom första spärrarna uppe på berget är det ingen kontroll, och snålhet kan också vara en drivkraft för att ta sig fram här i livet.

Ja pipen då? Den är stor och brant och efter klockan två blir backside mjuk och slaskig.
Nedanför den finns ett hopp som jag tycker har alldeles för brant och kort uthopp. De nya snowboardåkarna "young gunzen" är inte så mycket för att trycka ifrån i uthoppen de sladdar mest å då passar väl en sån design bra. Men för oss gamla stötar som "ollar" in i tricken känns det mkt knepigt. Nä nu låter jag som en gnällig gammal gubb jävel, här kommer lite action pics från berget..

Ström cab 5            Apa sw roastbeef 3  Stefan K bs 5          Ingo bingo ollie      

Ström posar apan vill va med stefan med Jag blir bestigen av
Ströms hund Milo. Å gör en cab 5 mute

Alla hjärtans dag!

Uhuuu....så här på självaste alla hjärtans dag tänkte jag bjuda på en fin kärlekslåt!

Band Of Horses - No Ones Gonna Love You.


"...It's looking like a limb torn off
Or altogether just taken apart
We're reeling through an endless fall
We are the ever-living ghost of what once was

But no one is ever gonna love you more than I do
No one's gonna love you more than I do

And anything to make you smile
It is my better side of you to admire
But they should never take so long
Just to be over then back to another one

But no one is ever gonna love you more than I do
No one's gonna love you more than I do

But someone,
They could have warned you
When things start splitting at the seams and now
The whole thing's tumbling down
Things start splitting at the seams and now
If things start splitting at the seams and now,
It's tumbling down
Hard

Anything to make you smile
You are the ever-living ghost of what once was
I never want to hear you say
That you'd be better off
Or you liked it that way

But no one is ever gonna love you more than I do
No one's gonna love you more than I do

But someone
They should have warned you
When things start splitting at the seams and now
The whole thing's tumbling down
Things start splitting at the seams and now
If things start splitting at the seams and now,
It's tumbling down
Hard....."

//Lemke//

Vi drar vidare

Tack för den här gången St Moritz nu drar vi vidare till Laax. Stålkanterna har fått mycket stryk i Moritz offpiste områden. Brädan ser ut som frankensteins monster så innan jag droppar in i den enorma välshapade Laax pipen är det dags för lite seriös brädvård
 Laax ska ha europas bästa halfpipe, peppad på att hänga ut några bs airs i den gobiten

Ses snart

//Apan//

Samtidigt i en källare i New York....Pete Rock

Hip hop pionjären Pete Rock släpper snart en ny skiva, så här går det till när han
pusslar ihop sina beats...


En odödlig klassiker från 1992 med Pete Rock och Cl Smooth..

//Apan//


Middags tips från Apman och Backman

I kväll ska jag och Ingemar bjuda Michi och hans familj på våran paradrätt. Svenska köttbullar i grädd stuvning med potatismos och tranbärssylt.
Så här går det till...

Köttbullar
Köttfärs
Ett ägg
Mjöl
En hackad lök
En hackad vitlöksklyfta
Hackad färsk bladpersilja
Soja
Salt och Peppar
Rör ihop allt till en hyfsat fast smed och rulla ett gäng bullar.

Sås
Grädde
Soja
Bulljong
Salt och Peppar
Lite chili
Häll ner allt på köttbullarna i pannan och låt det puttra en stund innan du serverar

Potatismos
Potais
Smör
Mjölk
Salt och Peppar
Skala potatisen och koka den. Häll av vattnet, häll i mjöl å smör. Ta fram någon sorts visp och vispa ihop ett smaskit mos salta och peppra efter smak

Det här är inte direkt smalmat men om du gör några sit-upps medans såsen kokar så jämnar det säkert ut sig.
Servera med en pilsner alt ett mustigt rödvin.


Smaklig måltid!

//Apan å Backman//

KÖLN!

Jag sitter på balkongen här nere i lägenheten i gamla stan i Köln och solen skiner, 14 grader vamt och jag rockar min Iron Maiden t-shirt, snaskar bananer och dricker Red Bull YEAHHH!!  Jobbar med min laptop i knät och skypar med kunder och leverantörer över hela Europa och inser att LIFE IS GOOD!

Jag har en hård vecka bakom mig, det har firats karneval duktigt och min kropp har tagit stryk av alkhol som runnit genom min kropp, jag kommer posta ett par smaskiga bilder senare, först måste jag bara samla mod.

Åker hem till Umeå på måndag, då ska det sändas radio på kvällen sen ska det höjstas pipe i Vännäs på tisdagen och resten av veckan kommer jag smyga omkring på Umeås gator och torg och bomba Klubb Köln affischer eller sitta och digga techno i tysk-kabyssen!

Postar lite pics på Köln bara för att!


 Dag!

 Skymning!

 Natt!

//Lemke//


En Svensk Japan i Österriket

Harri Tarvainen heter en finne som tar bilder på folk som åker snowboard. Han var och hängde uppe på cornern en dag när jag och Ingemar var och åkte i parken.. Jag och Harri snackade och bytte e-mail adresser fick den här japanaren av honom idag. Tack Harri!



//Apan//

En del människor har jätte mycket pengar

De människorna semestrar i St Moritz. Oligarker och oljebaroner men även folk som har gjort sig en förmögenhet på att sälja choklad..

Kom i till St moritz i måndags jag å Backman fick skjuts hit med Mich Albin som var dommare på Air n style i helg. Vi blev varmt motagna av Michis föräldrar med kindpussar och rödvin.

Tisdag kväll var vi på besök hos en av Michis tjej kompisar, som bor här i sina föräldrars semester lägenhet, och det var ju inte direkt en ark på vassara träsk om man säger så. Fyra våningar i mtv cribs stil. I källaren fanns bastu och en pool som var större en de flesta hotell pooler jag varit till. Tydligen hade fadern i familjen gjort sig en förmögenhet i choklad branschen... Willy Wonka style.
En svettig bastu å pool session

Vi kollade film och Michi lagade mat, en traditionell St moritz rätt som bäst kan beskrivas som gräddstuvad klimp invirad i mangold blad med parmesan ost på. Mycket godare än det låter.
Michi chefar ihop godsaker

Idag var vi upp i backen och möttes av helt episka förhållanden, 30cm nysnö, blå himmel och dropp och pillows överallt ,och väldigt glest med folk. Helt sjukt bra och vi shreddade tills benen gav vika...
 En Backman, en Alpman och en Apman
 Ingemar ute och leker i något som kunde varit ett vykort
Ses snart..

//Apa//

Air n style i Innsbruck

Ja just d var å hängde i Innsbruk i helgen och kollade in Air n style i qp. Bra ripp högsta airen stod en amerikan i clown dräkt för, runt 8 meter upp luften var han. Han gjorde även en till minst lika hög luft tur som slutade med att han satte sig på copingen med ,ungefär som att hoppa från ett trevånings hus och landa på stussen i clown overall aj aj aj..
Jag å Ingy kollar på Gladiatorspel, publiken skrek efter bloood..

Automatiska Anti autti gjorde en cool fs 720 japan i kvalet men slutade som trea. Vann gjorde Kevin pearce som körde både högt och snyggt. Efter det var färdig åkt spelade Queens of the stone age på scenen till höger om qp´n. Mycket bra grejer grymt rock n roll band. Inte helt otippat berömde de det vackra sound of music akitiga landskapet och spelade "No one knows" som sista låt och det tyckte jag att de gjorde rätt i.
 Prisutdelning QOTSA på big screenen

Som avslutning på evenemanget så dansade Method mag och TTR ansvarige Drew stevenson på prispallen. Han hängde mest runt i T-shirt och delade ut high 5s till åkarna hela kvällen och var allmänt speedad, galen och full. Som en australiensisk Gris master stiven ungefär..
 Äum no1?

Sen var det ap snark på hotell Mozart
Forts följer

//Apan//

Klubb Köln!!!

Jag kan härmed stolt presentera min och Islings nystartade klubb i Umeå som heter Klubb Köln.

22 februari är premiär på E-puben vid universitet, startar kl 22.00 och håller på fram till 02.00!

Hoppas alla som befinner sig i Umeå regionen droppar in då!

Vi kommer bjuda på den bästa av elektroniska musik!!



//Lemke//


Frank Zappa VS Amerikansk censur

Jag surfade in på Fredrik strages topp lista på dn.se och hittade det här klippet.
Frank Zappa har blivit inbjuden till att debattera rock musikens ansvar i usa´s "moraliska förfall"

Zappa motståndare är en otroligt osympatisk liten rebublikan med stora glasögon och snedbena.
Frank kör över honom i denna ordstrid och sättet han gör det på är jävligt underhållande.
Om zappa levde och var politiker hade jag lagt min röst på honom.



Mycket nöje!

//Apan//

RSS 2.0