En ny sorts apa!

Och Gud sade... Jag ska ge dom en ny sorts apa! Det har varit ett tufft år för människorna. Eurokris, jasmineuppror, krig, svält, död och lidande. Men nu ska de få något att glädjas åt, en ny sorts apa.

 

De kommer att kalla apan för Lesula, vetenskapsmännen kommer att hitta på ett latinskt namn åt apan så att de kan hålla ordning på alla dessa otaliga apor. Vetenskapsmännen kommer att kalla apan för det för Cercopithecus lomamiensis det får bli en slags markatta. Det är viktigt för människorna att hålla ordning bland aporna och placera dom i olika slags stamträd. Som denna apas närmsta släkting kommer de att lyfta fram ugglemarkattan. Det kommer att bli en helt ny sorts apa för människorna att studera.

 

Jag ska skapa skapa apan i min avbild, den ska ha glansiga drömmande bruna ögon som påminner människorna om grubblande barn, påtända uteliggare, foton av Usama bin laden och bilder av Jesus. Jag ger apan en lång rak nos och en fjunig överläpp. Skägget ska vara jämt och fint, en fyllig gyllengul skepparkrans som sträcker sig hela vägen runt apansiktet. Munnen blir nog mest ett litet streck. Det här ska inte vara någon pladderapa som gormar och skriker, utan mer en tyst funderarapa med något filosofiskt i blicken.

 

Ja det här är vad människorna behöver just nu, en ny sorts apa. Det kommer att bli en sensation utav sällan skådat slag. Människorna kommer kanske att ordna en fest för att fira den nya apan. En releasefest kan de ordna med skogsrave och psykadeliska droger djupt inne i Kongos djungler där den nya apan ska bo. Det blir dans, sång och musik. Apan kommer kanske inte att uppskatta all uppståndelse och oväsen. Men den kan nog ändå erkänna att det är en fin gest utav människorna att ordna en hyllningsfest till dess ära. Ja den nya apan ska skänka människorna glädje, hopp och nya perspektiv i tillvaron.

 

Så får det bli... En ny sorts apa. Ny apa släpps om tre ,två, ett.....


 Läs mer om den nya apan här http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ny-apa-upptackt-i-afrika

//Tyskaapan//

 


RSS 2.0