Apan pryar som livscoach

Vi lever i en värld där personlig förmögenhet eller att bli rik är samma sak som att vara framgångsrik, det kanske tom anses vara det enda sättet att betrakta framgång.

I vintras hade jag och Tysken en föreläsning för 11åringarna i hoppprojektet om idrott, kost och hälsa med anledning av att Gällivare kommun är den kommunen i landet som har flest överviktiga barn. Det var tysken mammi Vanja som tyckte att vi skulle vara lämpliga att hålla i ett sådant projekt eftersom vi allt som oftast är ena levnadsglada skitar som är ute och rör på oss mkt..

I varje fall vi talade ganska mkt om snowboardåkning och jag berättade att jag har åkt länge, är ganska bra på att åka, tävlat en del osv.. Direkt när dessa små kanttar förstått att jag var någorlunda framgångsrik inom det jag håller på med kom frågan... Har du tjänat mkt pengar, är du rik? Det är jag ju inte förklarade jag. Det är ganska få som lever professionellt på idrott i denna värld vilket kanske inte är så konstigt.. Du ska vara jävligt bra, ha en del tur och rätt kontakter..

Det intressanta var i vilket fall (som tysken och jag diskuterade senare efter föreläsningen) att dessa 11 åringar redan hade lärt sig att framgång är samma sak som rikedom, det har präntas in i unga år att lycka och framgång betyder mkt pengar. Det här är självklart ett omöjligt ideal att leva upp till för den större delen av oss. Eftersom att vi befinner oss i Sverige kan man väl säga att de flesta av oss redan fötts in i rikedom, vi behöver inte kämpa för vårt dagliga bröd på samma sätt som nigeriansk cykeltjuv. Vi har råd med lyxen att må bra, men likförbannat gör många inte det.

Tillbaka till idrotten, på varje snorik Peter Forsberg går det en arme av kalle anka cups medelmåttor som harvar på med snoriga små näsor. Lagen toppas och man elitsatsar redan från unga år tills de som inte håller måttet slutar. Skidisar nöter bort all åkglädje med portharvande i isiga pister och när de flesta gått ut skidgymnasiet så slutar det. På många sätt är snowboard för mig och många andra en fristad från allt det här. Jag och många andra fantastiska människor jag träffat denna vinter har ylat och lekt sig ned för snöiga berg i jakt på vad? Glädje och känsla antar jag....

Här är framgång något helt annat än att tjäna mkt pengar i den här bubblan där jag och många andra lever är att vara framgångsrik i slutändan att må bra. Där har vi det Framgång=Må bra!

Det låter ju otroligt enkelt, självklart vill jag som alla andra ha ekonomisk trygghet till att kunna ta för mig av det som erbjuds där ute. Jag har ett jobb och kan försörja mig själv det känns bra, alla har inte den lyxen..

Men även förra våren när jag var ganska bankrutt fanns bs airs... Även nu när jag har ett jobb och lön finns bs airs! Jag kan göra bs airs! Rörelseglädje värlen är full av den, var just ut och joggade i mittnatsolens sken längs Kalix älv och lyssnade på Fleet Foxes i mina hörlurar.. Det var fantastiskt fint!

För mig är detta att vara framgångsrik i apuniversum råder dessa naturlagar...
Så låt sommaren rulla in som den brukar göra så ska vi snorkelpimpla, forsränna, bestiga bergen, bomba backarna, och försöka surfa vågorna


Det finns fortarande Bs airs!

//Apan//


Spisa smooth jazz

Min Mor är en Jazzkatt hon brukar spela den här live skivan Med Keith Jarret inspelad i Köln 1975.
Egentligen växlar Keith mest mellan G och Gmoll men sättet han flippar ut på i denna live improvisation är faktist otroligt vackert att lyssna på...

Har du tio minuter över kan du ju klicka här och spisa lite jazz


Vilket affro vilken känsla, håll utkik efter de små grymtande skriken som Keith ger ifrån sig när han hittar en musikalisk kick... Hgnuuu!  Ooooo!

//Apan//


Häj Blogg!

Its been a long time i shoulent left you whitout a blogginlägg to step to... stäp to stäp to

Ja det har liksom inte blivit så mkt bloggande den senaste tiden. Inte för att jag är trött på livet och låst in mig i en källare.. Näää jag är nog en rätt glad skit. Har jobbat nästan 90 timmar förra veckan så det rätt intensivt.
Idag var min sista dag på Lkab, imorgon börjar mitt nya jobb ute på Aitik ska borra nedåt istället för uppåt. Det sägs att det är lågkonjuktur men jag verkar ha hittat en bra räkmacka att glida på..

Spelar även en hel del musik och försöker klura ut nya melodier på min Ibanes gitar till framtida gnarly boys jams..
Men också till mitt nya solo projekt som går under arbetsnamnen "Apa mot monster" har gjort en tre låtar som jag tänkte spela in i sommar hos Hakkas Rik Rubin David Väyrynen... Det är svårt att skriva låt texter. Hitta balansen mellan att vara klyschig och pretantiös. Men det svåraste är väl kanske att besegra sin egna självkritik... som sagt Apa mot monster...

Men framförallt är det kul jag ser fram emot att släppa ett svängit gitarr nr med bror duktig filosofi lyrik på...
Fan nu ska jag sluta vara så jävla själv ironisk, nu ska jag vara friggin Torsten Flink.

Nä det kommer aldrig gå det blir ett apflin och tappa bort allt jag äger i vanlig ordning..
Oj oj dax att gå och lägga sig... Det snurrar i min skalle.


Natt!

//Apan//

Fink... A sort of revolutionOhoj blev tipsad av tysken om denna fantastiska låt som han tyckte att jag borde lägga in i ap-repertoaren.
Det gör jag gärna om jag klarar det, ska klia mig i huvudet och pilla på gitar strängarna..

Otroligt skön låt i alla fall. Denna britt som kallar sig Fink precis som den lilla fågeln har skivkontrakt med ninja tunes. Ett bolag som jag mest  förknippas med drum n bass och tripp hop...

Den här sortens svävande souliga gitar plockande musiken är något som kommer snurra mkt i min playlist iaf

Mkt nöje

//Apan//

Bild från Sonnenkopf i MarsHittade den här bilden från vinterns puder shredd i Österriket.. Det här var en av de sjukaste puderdagarna i mitt liv.. Så jag passade på att hänga ut en slob bland trädtopparna..

//Apan//

En galen vecka på sveriges tak..


Pelikan Janne bs7 best of times..

Kom just hem från en riktigt grym vecka uppe i Björkliden. Jag, David, Ingemar, Tegis, Peter Ström mfl gled runt i formation uppe på bergen. Sol och slask åkning i rolig terräng med sköna människor blir inte mkt bättre än så.
Vi filmade in lite ripping till den nya allian filmen som fira märkets 10års jubuleum. Kommer släppas nästa höst som gratis film.
Björkliden backade upp oss med lån av skotrar stort tack till dem! Vilket gjorde det möjligt för oss att hitta en massa bra åkning i dalarna runt Låktatjoka. Det vart långa snowboarddagar, många gånger hade jag fötterna en 10 timmar i mina genomsura thirtytwo boots. Men även om boots och kläder var sura var humöret på crewet allt som oftast på topp och jag tror att vi lyckades filma in några riktigt goa snowboard moves.

I Fredags var det pelikanflyget i Riksgränsen en snowboard skid uppvisning där det även delades ut priser i olika kategorier. Peppet var på topp och hoppet var riktigt bra. Vi brände genom tunneln under järnvägen och ut för hoppet för att sedan landa i en kokande gladiator arena mitt framför hotellets after ski. Som åkare kände jag verkligen trycket och peppet från den ölmarinerade afterski publiken. Tydligen var apstilen uppskattad för jag fick pris för best style... Ni vet den stylen knogarna i backen och svankande put stjärt.. Ja den var uppskattad så jag tackade och tog emot mitt pris som bestod av lite kläder, sovsäck och en 20 dagar liftkort i Riks.

Om jag ska backa lite i tiden så var det även bbo för drygt en vecka sen. Det var en jäkligt bra bana som bojsen hade shapat ihop, otroligt kreativ och kul. Det fanns tunnlar, knepiga hopp och quarterpipes med svampträd ovanför.
Den här gången hade vi inte samma flyt med vädret som tidigare år. Det regnade och blåste om vart annat. Men vad kan man göra det är bara att shredda.
Gick inget vidare för mig den här gången jag skrotade bort mig i kvalet men sörjde inte länge för det. I finalen frågade Fille mig om jag ville ansluta till att åka tandem med han ned för banan, alltså två och två som ett tag team. Självklart ville jag det så vi lekte oss ned tillsammans, Fille gjorde ett nästan stompat försök på sitt livs första dubbla backflipp... Vilket vild skinn! man blir imponerad av grabbens åkglädje och dedikation.. Big up från apfarbror!

Start på bbo ja det är ett tunnel dropin till vänster, när såg du det senast?

Det var en uppgörelse mellan Kiruna och Gällivare i finalen och jag kan stolt säga att vi gick som segrare ur den bataljen. Det var jäkligt kul att se Gälka Warriors Ingemar Backman, Markus Pittja och Jonas Poovi i topp på prispallen.
Jag fick pris för mest efterhängsamma åkare anagligen för att jag lyckades snejka in mig i finalen. Men det är det som är det fina med bbo vill du ha en kompis att åka med i finalen så kan du ha det, det är inga fis poäng som ska jagas. Bara pur åkglädje. Vi snackade om att göra om startfältet till nästa års tävling, dela upp i tag teams där åkarna åker två och två. Kan bli riktigt fint, snowboard ska ju åkas med ens kompisar.


Ooooo bajbä..
På kvällen var det bbo banket med grillbuffe. Jag och en Andreas Karkia teamade upp som trubadurer. Vi repade 30min i hotellobbyn sen klev vi upp på scen och rev av ett gäng låtar med gitarr, munspel och sång. Responsen vi fick från publiken var fantastisk stort tack till alla som lyssnade och gav oss en massa uppmuntrande komplimanger, det värmde aphjärtat.

GW lööv

Tack till Gälka Warriors, Kiruna Krossar, Björkliden, Riksgränsen och alla pojkar och flickor med handen på hjärtat och huvudet bland molnen.. Vi ses snart igen!

//Apan//

RSS 2.0