Middags tips från Apman och Backman
I kväll ska jag och Ingemar bjuda Michi och hans familj på våran paradrätt. Svenska köttbullar i grädd stuvning med potatismos och tranbärssylt.
Så här går det till...
Köttbullar
Köttfärs
Ett ägg
Mjöl
En hackad lök
En hackad vitlöksklyfta
Hackad färsk bladpersilja
Soja
Salt och Peppar
Rör ihop allt till en hyfsat fast smed och rulla ett gäng bullar.
Sås
Grädde
Soja
Bulljong
Salt och Peppar
Lite chili
Häll ner allt på köttbullarna i pannan och låt det puttra en stund innan du serverar
Potatismos
Potais
Smör
Mjölk
Salt och Peppar
Skala potatisen och koka den. Häll av vattnet, häll i mjöl å smör. Ta fram någon sorts visp och vispa ihop ett smaskit mos salta och peppra efter smak
Det här är inte direkt smalmat men om du gör några sit-upps medans såsen kokar så jämnar det säkert ut sig.
Servera med en pilsner alt ett mustigt rödvin.
Smaklig måltid!
//Apan å Backman//
Så här går det till...
Köttbullar
Köttfärs
Ett ägg
Mjöl
En hackad lök
En hackad vitlöksklyfta
Hackad färsk bladpersilja
Soja
Salt och Peppar
Rör ihop allt till en hyfsat fast smed och rulla ett gäng bullar.
Sås
Grädde
Soja
Bulljong
Salt och Peppar
Lite chili
Häll ner allt på köttbullarna i pannan och låt det puttra en stund innan du serverar
Potatismos
Potais
Smör
Mjölk
Salt och Peppar
Skala potatisen och koka den. Häll av vattnet, häll i mjöl å smör. Ta fram någon sorts visp och vispa ihop ett smaskit mos salta och peppra efter smak
Det här är inte direkt smalmat men om du gör några sit-upps medans såsen kokar så jämnar det säkert ut sig.
Servera med en pilsner alt ett mustigt rödvin.
Smaklig måltid!
//Apan å Backman//
Kommentarer
Postat av: FarSan
mmmmmm...
Postat av: Nickis
smarrigt. Har varit i ett soligt Gällka idag
Trackback