Hälsningar från Tyskland!

Hallå kära vänner, vänners vänner, familj och er jag inte känner! Jag är kvar nere i Tyskland och stannar ett tag till, detta är för bra för att lämna för tillfället. 

Tiden jag har varit här har berikats av sanlöst mycket bra musik i live form, bra mat, nyfunna vänner från hela Europa, öl, kärlek, skratt, regn, sol och därtill en massa nya anekdoter som kommer att berättas vid lägerelden i norrland!

Här kommer lite random bilder:

 Meltcrew!
Melt området!

With Lasers!

Mer lasrar!

 Goodbye UK buddys!

 Matlagning i Köln!

Hej från Roncalliplatz!

Här några minnesvärda konserter från Meltfestivalen:

 
God natt //Tysken//

New York Bajbe..!

Ja det är alltså så att jag och Perry Isling ska åka till New York den 10 till 17 Augusti... Den stora staden i väst som kan kallas många olika saker, kapitalismens mörka hjärta, världens huvudstad, hip hop Mecka, stort äpple, stad som aldrig sover o.s.v.. Ska bli mkt intressant, vi ska få knoppa i ett studentrum i Brooklyn hos en amerikansk tjej som Pär lärt känna i sthlm. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig mer än att det troligen är en jäkla kontrast mot Lappland.

Det som jag vet om NY har jag lärt mig av film och musik, kanske lite i en skolbänk någonstans också. Men det är nog inte så smart att utgå i från de uppfattningarna. Det skulle vara som att sitta i New York och bygga en uppfattning om Sverige genom att titta på Änglagård och lyssna på Ulf Lundell.
Men skit i det nu kommer min fördomslista, så här ser det ut i New York.

1:Det ryker ur gatubrunnarna, självklart vet alla annars blir jag besviken.

2:Folk äter lunch på diners med medelålders tanter i rosa små dressar bakom disken, som fyller på ditt kaffe och kallar dig sweetheart. När Jerry Sindfield kommer in går den där basgången igång och han sätter sig i ett bås

3:I tunnelbanan rullar det någon stackars jävel runt på en skejtboard, han har inga ben men han har en sång. Sången sjungs "I have no legs I have no legs" om och om igen.

4:Folk står och rappar lite mest överallt, någon annan snurrar på skallen på en bit kartong i en park. De flesta som pysslar med detta är svarta och ser både farliga och spännande i en lagom blandning.

5:På de flotta barerna på övre Manhattan står sex and city kvinnorna och dricker cosmopolitans tillsammans med American psycho Michel Bates lookalikes. Allt är dyrt och snyggt, människorna är i medelåldern men har målat, klätt och botoxat sig till sin ungdoms glansdagar.

6:The Hudson är en flod tror jag som har sitt utlopp i New York. Vattnet är brunt och giftigt om du dricker en klunk blir du sjuk sjuk sjuk..

7:I byggställningarna hänger det apflockar av constructurs med gula hard hats, de har klippt av ärmarna på sin t-shirts och huvtröjor. De flesta har mustasch och roar sig med att ropa på damerna som passerar nedanför. "Hey baby how you doing come try my boloni!"

8:Överallt på gatorna är det gula taxibilar. De körs av indier eller pakistanier i turban som pratar mycket med en taipei accent medens de försöker hustla dig på pengar.

9:Folk på gatorna är otrevliga och stressade, men när du sätter dig i en bar så är alla väldigt öppna och sociala. Männen vill gärna prata om baseball.

10:När det blir mörkt kommer freaksen ut, i varje i liten trång gränd står det någon tvivelaktig typ i en röd kort skinnjacka. I ena örat har han ett långt örhänge och i handen har han en liten stilettkniv som han leker med. Dessa män är farliga och vill råna dig. Men om du som Crocodile dundee har en ännu större kniv och säger "Thats not a knive this is a knive" så lämnar de dig i fred och allt är lugnt.

11:Det går att köpa sneakers, all världens sneakers finns här, begränsade upplagor med självlysande sulor, retro modeller och allt däremellan

12:I China town hänger det flådda kaniner i skyltfönstrerna och det att köpa fyrverkerier året om, folk är korta med sneda ögon och de går väldigt fort med korta små ben.

13:Det är lätt att se vilka andra förutom oss som är turister eftersom de har på sig midjeväskor, shorts, vita strumpor, keps och glasögon med ett sånt där sol filter som går att fälla ned. Den här stereotypen hänger mest runt frihetsgudinnan och ground zero f.d  twin towers. De flesta av dem är amerikaner från en annan del av Usa, de semestrar i NY eftersom amerikaner ogärna lämnar sitt egna land, de flesta har inte ens ett pass.

14:På Time Square står det en man i kalsonger och hatt, han sjunger och spelar på en gitarr. Denne man kallas för the singing cowboy.

15:I Brooklyn är de vita människorna hippsters med färglada ray ban brillor, skägg och kort svart skin jacka. De svarta är hip hoppare och klär sig i vansinnigt stora t-shirts. Italienarna har kostym och oljig frisyr, de arbetar på de lokala italienska krogarna eller i maffian.  De portoricansca tjejerna har jätte stora örhängen och katt sminkning, de pratar högt och lite genom näsan, medens de viftar med sina långa målade naglar. Västindierna har på sig etiopiska färger och sjunger reggae låtar på kvällarna eller står och toastar under någon gatlykta.


Där mitt i den här smeten kommer jag och Pär gå runt och turista. När vi säger att vi kommer från Sverige kommer folk att blanda ihop det med Schweiz. En del av dem hade ingen aning om att vi pratade svenska i Sverige, de trodde att vi hade engelska som modersmål. Men de vet en sak och det är att det finns något som heter swedish meat balls.


Proove me wrong New York, vi ses i Augusti då.

//Apan//Ninja Photo

För er som inte har hittat dit ännu gå in och kolla Mattias Axelsons fd Mattsons portofolia på www.ninjaphoto.se han tar jäkligt fina bilder. Vilket var en överraskning för mig iaf. Visste inte att han fotade ens... Tjekit

//Apan//

Apa mot monster!

Ja men tjenare... Förra veckan så spelade jag in tre låtar hos min kompis David W i hans pojkrum i Hakkas som jag nu tänkte skicka ut i cyberrymden till er.. På min myspace sida har jag skrivit en kort biografi över mitt muciserande, det ser ut så här..

Började spela gitarr när jag var liten men det gick så där så jag slutade. Började igen runt 2001 när jag och Pär Isling började kalla oss för Gnarly boys och spela någon sorts bossanova punkrock musik med ostämd gitar och roland synth beats. Fick ett munspel av mamma och blåste på. Jag och Pär har spelat in tre demos och haft ett gäng spelningar och blivit bättre och bättre på att göra musik. Något vi inte hade en aning om hur man gjorde när vi började, vilket troligen var till våran fördel.

Vi har även fått hjälp av musiker som är mycket bättre en oss. Men man behöver inte vara bäst, knappt ens bra. Man måste däremot ha roligt, ta på sig dansskorna och bjuda på det man har vilket jag alltid försökt att göra.

I höstas bestämde jag mig för att kicka igång soloprojektet Apa mot monster. Sen dess har jag spelat på och i olika fylleslag, ett dop, ett fjäll disco, en skolmatsal, ett torg, ett cafe och en festival osv.. Jag bestämde mig även för att spela in ett demo med egen komponerade låtar. Har alltid gillat funken och soulen ända sen jag såg Prince sitta på en lila motorcyckel i min mammas lp samling. Så musiken jag gör är en sorts pop, folk, funk mix med norrländsk småstads glädje/ångest Stort tack till David Wäyrynen som har spelat bas, el gitarr och producerat och Olle Dyrander som knackat fram beatsen på trummorna. Jag gillar min musik om du också gör det är det fantastiskt.. Hör av dig vi lär ju dansa! 

Jag ser ju gärna att ni surfar in på www.myspace.com/apamotmonster och lyssnar på låtarna, och att de sprider sig i playlists från Dakar till Tronheim till Puket till Övre soppero.


Puss och kram
//Apan// 

Apan lanserar ett nytt ordspråk

Jag hörde någon säga så här på jobbet idag "Life is a bitch and then you die" Det betyder på svenska att "livet är en tik sen dör du" Verkar konstigt skulle livet vara en flickhund full av djävulskap och sen dör man. Måste finnas fler perspektiv på detta

Jag vill kontra med mitt eget smidda ordspråk
"Livet är en kissekatt sen klappar du den" På engelska blir det ännu bättre "Life is a pussy cat and then you pet it".. Jag lanserar ordspråket här och nu och hoppas att det kommer sprida sig till allmängods bland människorna i världen..
Feel free att slänga in det i er vokabulär där ute...
 
Jag tror även att "Livet är en kissekatt sen klappar du den" skulle göra sig bra på en sån där virkad vägg prydnad som pensionärer brukar ha på väggen, där det brukar stå något om kaffetårar och älska, glömma och förlåta. Det här kan bli hur stort som helst.. 

Hund eller katt det är frågan...

//Apan//

RSS 2.0