Vi åkte till New York!Två unga män uppfostrade på "YO!mtv raps" och "Fresh Prince i Bel air" begav sig till sina drömmars land Amerika närmare bestämt New York för att nafsa lite lätt på det stora äpplet.. Så kan man utrycka det


Eller så kan man säga att jag och Pär Isling var i New York i en vecka och var ju väldigt intressant. Vi bodde ute i en del av Brooklyn som heter Red hook, ett gammalt hamnområde som har gått från att vara en av de ruffigaste delarna av BK till att vara ett ganska hippt ställe med många islaltte sörplande ateljé arbetande konstnärer som hänger runt.


Vi lånade cyklar och tog oss runt i Brooklyn en dag när vädret var lite halv risigt. Pär hade en ganska tuff montain bike. Jag fick den rosa dam cykeln, BK är väldigt uppdelat men det tar inte mer en några minuter att ta sig från ett getto där svarta och portoricaner styrketränar i lekparken. Sen till ett ortodoxt judiskt område där män och pojkar i alla åldrar går runt med skägg, höghatt, rock och polisong lockar. Sen till ett välmående medelklassområde och vidare till ett hippster williamsburg.


En favorit i Brooklyn var Jay street många bra butiker och restauranter och mkt skrän och skrammel från människor som sjunger, säljer skivor eller bara hänger ut och slänger käft. Att babbla är något som New yorkarna har en fallenhet för. Varje dag tjattrade vi som apor, aldrig har så många stavelser lämnat min mun som under min vecka i New york. Varje natt sov vi som gossebarn utmattade av värme och ordbajsande. Vi sov även i samma säng jag och Pär och det trivdes vi bra med förutom när vi tryckte upp knän i varandras ryggar eller snarkade. Vi har inte umgåtts på ett tag men jag tror att Pär fick sin apkvot fylld efter 168 timmars kvalitets tid, inte att vi blev ovänner eller nått vi hade jäkligt kul tillsammans.


Det var en hel del som upplevdes under denna tid, så för att inte bli för detaljrik så kan jag ta några av höjdpunkterna i sammanfattningar.


Cykla på rosa damcykel i regnet utan tröja genom gettot.


Sjunga karaoke med en svart transvestit.


Se Pär få en av sina mer ovanliga tornedalsfyllor där han är övertygad om att det är en bra ide att åka på efterfest i en caddilac med en mexikansk kokain dealer som kallar sig för "The rat"


Gå på Moma och se vad Picasso, Warhole och Pollock mfl har haft för sig.


Hänga på Coney island där The Warriors slut scener spelades in och åka både The Cyclone och spöktåget som inte var så värst spökigt.


Få sitt första riktiga hip hop namn av en snubbe som sålde sina skivor på gatan. Han kallade mig J-boggie, smickrad som jag blev köpte jag skivan som han beskrev som hip hop, reggae, rock, rnb ganska heltäckande något för alla smaker.


Äta sushi till frukost, vegan tapas till lunch och monster burgare med extra flott till middag.


Åka ut till vischan i upstate New York och prata om zucchinis "världens vackraste grönsak" med en svår konstnär. Höra en ännu svårare konstnär citera Bob Dylan kl två på dagen utan varken ironi eller sprit i kroppen.


Träffa skelögda hillbillys som brottas med grisar och pröva repgungan ut i älven.


Se Prince Paul spela alla våra gamla hip hop favoriter på Beach partyt i Brooklyn med Manhattans skyline i bakgrunden. Inte veta om man får rappa med i N-ordet eftersom det är en massa svarta mäniskor runt omkring oss, svaret är nej det får man inte.


Isabellas brandstege med utsikt över Manhattan.


Bli full och fuldansa i Williamsburg till grym musik.


Dra en apklassiker och glömma visakortet i bankomaten mitt i centrala Manhattan, upptäcka katastrofen en timme senare, springa tillbaka till banken för att få veta att någon underbar människa har lämnat in kortet till kassörskorna i banken. Gå ut och köpa röda rosor till personalen, bli kallad för sweetheart av medelålders svarta kvinnor.


Det var en intensiv vecka med otroligt varmt väder. Staden New York är ett enormt högljutt monster som lever på pengar. Vi såg till att gå ut regelbundet för att mata monstret med våra dollar. Stort tack till vår värdinna Isabella Bollendorf som är en fantastiskt smart och godhjärtad människa...


Ps. Mer bilder kan dyka upp senare. Ds


Vi ses snart igen New York bajbe bajbe! 

//Apan//


Kommentarer
Postat av: Sandra

Vad har du för dig då? :)

2009-08-26 @ 01:42:47
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Postat av: FarSan

Phuuu, mycket! Och sedan hela inoficiella agendan..

2009-08-26 @ 04:18:11
Postat av: Pava

Yeah Jeasus of Coney island. Klassisk mark, ni traskade inte upp till rucker park och fick se riktig streetball?

2009-08-26 @ 07:50:13
Postat av: AK

Ohh Yeah..!!:)

2009-08-27 @ 20:22:50
Postat av: Anonym

haha, klockren reseskildring monki! hade inte kunnat skriva det beeettter

2009-09-08 @ 18:29:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0