New York Bajbe..!

Ja det är alltså så att jag och Perry Isling ska åka till New York den 10 till 17 Augusti... Den stora staden i väst som kan kallas många olika saker, kapitalismens mörka hjärta, världens huvudstad, hip hop Mecka, stort äpple, stad som aldrig sover o.s.v.. Ska bli mkt intressant, vi ska få knoppa i ett studentrum i Brooklyn hos en amerikansk tjej som Pär lärt känna i sthlm. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig mer än att det troligen är en jäkla kontrast mot Lappland.

Det som jag vet om NY har jag lärt mig av film och musik, kanske lite i en skolbänk någonstans också. Men det är nog inte så smart att utgå i från de uppfattningarna. Det skulle vara som att sitta i New York och bygga en uppfattning om Sverige genom att titta på Änglagård och lyssna på Ulf Lundell.
Men skit i det nu kommer min fördomslista, så här ser det ut i New York.

1:Det ryker ur gatubrunnarna, självklart vet alla annars blir jag besviken.

2:Folk äter lunch på diners med medelålders tanter i rosa små dressar bakom disken, som fyller på ditt kaffe och kallar dig sweetheart. När Jerry Sindfield kommer in går den där basgången igång och han sätter sig i ett bås

3:I tunnelbanan rullar det någon stackars jävel runt på en skejtboard, han har inga ben men han har en sång. Sången sjungs "I have no legs I have no legs" om och om igen.

4:Folk står och rappar lite mest överallt, någon annan snurrar på skallen på en bit kartong i en park. De flesta som pysslar med detta är svarta och ser både farliga och spännande i en lagom blandning.

5:På de flotta barerna på övre Manhattan står sex and city kvinnorna och dricker cosmopolitans tillsammans med American psycho Michel Bates lookalikes. Allt är dyrt och snyggt, människorna är i medelåldern men har målat, klätt och botoxat sig till sin ungdoms glansdagar.

6:The Hudson är en flod tror jag som har sitt utlopp i New York. Vattnet är brunt och giftigt om du dricker en klunk blir du sjuk sjuk sjuk..

7:I byggställningarna hänger det apflockar av constructurs med gula hard hats, de har klippt av ärmarna på sin t-shirts och huvtröjor. De flesta har mustasch och roar sig med att ropa på damerna som passerar nedanför. "Hey baby how you doing come try my boloni!"

8:Överallt på gatorna är det gula taxibilar. De körs av indier eller pakistanier i turban som pratar mycket med en taipei accent medens de försöker hustla dig på pengar.

9:Folk på gatorna är otrevliga och stressade, men när du sätter dig i en bar så är alla väldigt öppna och sociala. Männen vill gärna prata om baseball.

10:När det blir mörkt kommer freaksen ut, i varje i liten trång gränd står det någon tvivelaktig typ i en röd kort skinnjacka. I ena örat har han ett långt örhänge och i handen har han en liten stilettkniv som han leker med. Dessa män är farliga och vill råna dig. Men om du som Crocodile dundee har en ännu större kniv och säger "Thats not a knive this is a knive" så lämnar de dig i fred och allt är lugnt.

11:Det går att köpa sneakers, all världens sneakers finns här, begränsade upplagor med självlysande sulor, retro modeller och allt däremellan

12:I China town hänger det flådda kaniner i skyltfönstrerna och det att köpa fyrverkerier året om, folk är korta med sneda ögon och de går väldigt fort med korta små ben.

13:Det är lätt att se vilka andra förutom oss som är turister eftersom de har på sig midjeväskor, shorts, vita strumpor, keps och glasögon med ett sånt där sol filter som går att fälla ned. Den här stereotypen hänger mest runt frihetsgudinnan och ground zero f.d  twin towers. De flesta av dem är amerikaner från en annan del av Usa, de semestrar i NY eftersom amerikaner ogärna lämnar sitt egna land, de flesta har inte ens ett pass.

14:På Time Square står det en man i kalsonger och hatt, han sjunger och spelar på en gitarr. Denne man kallas för the singing cowboy.

15:I Brooklyn är de vita människorna hippsters med färglada ray ban brillor, skägg och kort svart skin jacka. De svarta är hip hoppare och klär sig i vansinnigt stora t-shirts. Italienarna har kostym och oljig frisyr, de arbetar på de lokala italienska krogarna eller i maffian.  De portoricansca tjejerna har jätte stora örhängen och katt sminkning, de pratar högt och lite genom näsan, medens de viftar med sina långa målade naglar. Västindierna har på sig etiopiska färger och sjunger reggae låtar på kvällarna eller står och toastar under någon gatlykta.


Där mitt i den här smeten kommer jag och Pär gå runt och turista. När vi säger att vi kommer från Sverige kommer folk att blanda ihop det med Schweiz. En del av dem hade ingen aning om att vi pratade svenska i Sverige, de trodde att vi hade engelska som modersmål. Men de vet en sak och det är att det finns något som heter swedish meat balls.


Proove me wrong New York, vi ses i Augusti då.

//Apan//Kommentarer
Postat av: Yuna

Hahaha. Du är så jävla rolig!

2009-07-29 @ 01:11:04
Postat av: Anonym

Ha,ha! Vad roligt skrivet! Hoppas att dina fördomar stämmer! Nu rullar jag snart in i Örebro och börjar närma mig mig ligg! Kram på dig!

2009-07-31 @ 08:16:31
Postat av: AK

Hahahaha... ..ja 7 av 10 rätt iaf enligt mina egna N.Y experiences:) Första och enda gången jag kände mig som en vilsen byspejjare var där...En sak är säker och det är att ni kommer ha det episkt!

2009-07-31 @ 19:19:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0