Först upp sist ner..


Först upp                  Ap-pow                     Backman-pow        Ap-stale           Good times..

Måndag morgon brukar väl inte vara någon höjdare. Men denna måndagen var nog en av de bästa på bra länge. Klockan 7 ringde klockan och jag och backman studsade upp och glufsade i oss en stor portion gröt med siktet inställt på att åka puder snö.

Vanligtvis brukar gondolen vara packad till bristnings gränsen men denna morgon möttes vi av en tom kabin och ett berg med ny snö på, bra kombination. Allt eftersom solen steg högre förvandlades pudret till potatsmos, tung solbakad snö. men morgonen bjöd på en hel del grymma åk..

Dagen avslutades med solande och chillande uppe på en klassisk alp-restaurant komplett med weisbeir och gubbar i konstiga solglasögon 

Vi hade fullt upp med att åka så speciellt många bilder blev inte tagna men här några i vart fall..

Enjoy!

//Apan//

KARNEVAL!

Imorgon flyr jag landet igen för nästa äventyr, denna gång bär det av till Köln för att fira den årliga karnevalen! 2 miljoner utklädda galna tyskar med ölskum i mustachen och korv i gommen dansandes till tysk schlager musik.

Detta event håller på i en hel vecka och det spelar ingen roll vilken tid på dygnet man går ut så är det vansinnigt pepp och festande!

Själv blir det nog att smeka på mig min kaptensoutfit.

//Lemke//

Triphop special!

Ikväll mellan 21.00-22.00 bjuds det på en triphop special i Radio Tronix, där du får info om vad triphop egentligen är och det kommer bjudas på mycket bra och avslappnande musik!

Så ratta in 102,3 om du bor i Umeå-regionen eller lyssna online på www.umeastudentradio.se !

Lägger in en bild från The Bigchill House som ligger i London där jag var i våras och drack Hoegaarden och andades in just en massa triphop och lounge musik.//Lemke//

1/2 böj!

Idag åkte jag ut till Vännäs med Isling för att möta upp med Andy vid pipen, vi hade klarblå himmel och ett fruktansvärt pepp, länge sedan man åkte men nu måste man ju träna så man kanske vågar vara med i SM i mars, som skall vara just i denna pipe!

Tänkte nu försöka lobba lite om att det vore kul om alla Gälka Warriors dyker upp och även alla mina andra vänner, jag och Stebbo kan ställa upp med boende för ett gäng iaf.

 Andy hänger ut en fin BS air!

Perta i en stilren stelfisk!

 Tyskland indy nosben!

//Lemke//


Bok tips från apan..

Just nu sitter jag med en riktigt tegelsten till bok. Sam Cookes biografi " Dream Boogie the triumph of Sam Cooke" En bok som jag varmt kan rekomendera för alla som är intresserade av musik och amerikansk framgångssaga. Även om han och hans crew The soul stirrers började med att sjunga gospel så var de inga helgon när de var ute på turneer. Just nu läser jag om hur Sam bestiger groopies från Arikansas till Alabama i väntan på sitt stora genombrott.

50talets ras segregerade usa var ingen lek men så småningom så slår Sam igenom på bred front både hos svarta och vita lyssnare och hjälper till att bryta ner det gamla rasistiska systemet.

Kolla upp apan ger tumbs upp!


Här gör Sam en cover på Bod Dylans "Blowing in the wind", knäpper lite med fingrarna, dansar med publiken och är cool i största allmänhet..

//Apan//

Fylleri fyllera...

Efter ännu en grym dag på berget så tänkte jag och Ingemar fira våra framgångar med några weisbeir på "Scottland Yard" klassisk pub här i M-hoffen. Det visade sig att Ingemar var speciellt förtjust i willamspäron snapsen så det slank ner några sådana också.

På plats var också Absinthe films crewet som tydligen höl på att filma några galna wallrides på en stor damm här i krokarna den som är med i någon av de tidagare filmerna.. Alla snowboard fanatiker vet vad jag pratar om...
Iaf det blev en riktigt trevlig kväll

Jag hade ingen klocka på mig men vi drog vidare till en nattklubb som stängde 5 och de hade då börjat tända lamporna i lokalen innan jag fick insikten att det är dax att gå hem.. Så jag traskade ner efter gatan stack ut tummen och fick lift med en skäggig fårherde som var på väg i min riktning. Sen var det ridå och apsnark
 
Den här bilden tog Ingemar i morse, jag har iaf lyckats knäppa upp mitt pianotangentbälte ha ha

Ses snart!

//Apan//

Alp Bonanza

I tisdags flög jag till Berlin vidare till Munchen och tillslut upp till Mayerhoffen där jag hookade upp med Ingemar, Som visade sig bo ovanpå ett buss-garage hemma hos sin kompis Andreas Kröll ägare av charterbuss företagen Christofferus reisen. Trevlig snubbe som gillar att åka puder till den grad att han lyckades landa på en sten och riva av stålkanten på sin bräda.


Onsdag var den första åkdagen och oj oj oj det hade inte kunnat börja bättre 2-3 dec pudersnö och blå himmel och sol. Det visade sig dock att de små ap-spirororna inte var riktigt redo för att shredda stora alper efter en försäsong på små kullar i västerbotten. Mjölksyra och kramp men hey det är så det är innan man har acklimatiserat sig till alpluften.


Till lunch passade vi på att glufsa i oss några lokala läckerheter så som Currywurst och pommes samt Knödel, kassler och surkål. Vi fick in en heldel episk åkning i vart fall och. Både Backman och Apman kom ner från backen med stora leenden och snöiga trynen.


Torsdag var nog den mest kompletta snowboard dagen i hela mitt liv. Vi började med big jump i parken, efter det pipe och boxar sen vidare till att köra den utstakade slalombanan. Vi avslutade snowboard buffen med att smiska lite puder, pillows och dropp på Vängel väggen.

Nu loungar vi bara och känner lugnet...


Jag och Ingemar fluktar på några lines och äter smäskig mat..


Ses snart!


//Apan//  


Klätter-dudes!

Ikväll tog Erich med mig, Stebbo och Togga till IKSU för en klätter-session, vi spännde på oss selar och kalkade in våra små knubbiga händer, Erich instruerade hur saker fungerade och vi lyssnade som om vi var hans lärjungar!

Efter det lagade jag o Stebbo på fin-middag och vi tände levande ljus och strechade ut fingrar.

 Togga var en riktig talang!

Stebbo blir omklättrad!

 Tysken in action!

Mästare Erich!

//Lemke//

Moget beslut!

Idag kom jag till fulla insikter och åkte iväg med Stiven-mobilen och köpte mig en fin strykbräda, så här i efterhand så kom jag på mig själv att jag har blivit en mycket klok, mogen och insiktsfull ung man.//Lemke//

Radio-tronix!

Nu är Tysken en av programledarna tillsammans med Pär Isling i det otroligt fina radioprogrammet Tronix som sänds måndagar mellan 21.00 - 22.00 CET!

Så tuna in redan ikväll där det kommer bjudas på häftig Techno, programmet kan lyssnas på www.umeastudentradio.se !

//Lemke//

Episk fest!

Igår bjöds det in en skara väl utvalda människor till vårat hem i Tomtebo för att ha en avskedsfest för apan som skall bege sig ut på ännu ett snowboardäventyr och för att jag har fått mig en ny stilig sambo vid namn Stiven.

Det hela började med en sansad och trevlig middag med levande ljus, senare på kvällen släpptes vansinnet lös och det stage-divades från spisen, folk klädde av sig nakna, Gnarly-boys gav live uppträdande och en ohyggligt massa dans och förfriskningar därtill + en massa annat bus!

Måste säga att det är mycket mycket fin umgängeskrets jag har, jag har valt ut ett gäng fina foton från gårdagen men en hel del av det som fotograferades igår kommer inte visas på denna blogg med tanke på känsliga läsare!

  Fint gäng!

Apan och Erik gillar varandra!

 Bra pepp!

Mer pepp!

 stage-dive från spisen!

//Lemke//


Shredd i Holland!

Heluuuu mina små vänner, sista kvällen på min resa blev jag upphoookad av mina tyska buddys, dom skopade helt sonika upp mig till Holland för att åka snowboard inomhus, vansinne 3 backar och en 6-stols lift inomhus! Yeah Yeah Yeah, men fan vad jag skrotade på alla räcken som fanns där.....har ont i hela kroppen idag uhuuuuuuu!


Här lite pics!


 Juli FS Board, Jensen posing!

GW repp!

 Detta pic är taget fr¨n hälften av backen!

 Gangsta jabb jabb!

Mjaouuuuu!

 Jabba Jabba!

Sverige repp!!

//Lemke//


Jag lättar snart..

Sitter här på universitetet och väntar på att min lärare ska komma och godkänna mitt arbetsprov. En artikel som jag har satt ihop i indesign. Detta är det sista jag har kvar att göra på den här kursen, sen är jag en förhållandevis fri man.

Jag har just bokat en resa till Stockholm på söndag, där ska jag hälsa på mina systrar och kompisar.
På tisdag bär det av till Munchen och vidare upp till Zillertal. Där ska jag hooka upp med Backman och sladda runt på berget. Det är dax att ge sig av på ännu en snowboardturne.

Det är mitt oroliga zigenarblod som bubblar i ådrorna. Jag måste ut på turne igen, så jag packar min bordbag full med det jag behöver och ger mig av mot nya äventyr. Hoppas snowboardgudarna ler mot mig och jag belönas med djup pudersnö, solsken och ett peppat crew att åka med.

 Syster kajsa ska jag hänga med i sthlm på måndag.
                                   (å Stina men hon är inte med på bilden)
 Bs airs ska tweakas på allt som kommer i min väg. Mooooooaaa!

Tack för den här gången Umeå nu är det dax för apan att sladda vidare..

//Apan//

Mugshots

Hittade den här sidan av en slump, någon lirare har samlat ihop "mugshots." Polisens profilbilder från arresteringar. Det är diverse löst folk som har poserat genom åren, bla de här..

Geroge clinton

Dennis Hopper

Elvis

Bill Gates

50 cent

För mer snokande kolla http://www.mugshots.com/

//Apan//


Philadelphia har fått en ny Borgmästare

Mayor Nutter går här loss på micken under sin invignings fest, bakom skivspelarna står Questlove, trummis i The roots. Det går väl lite sådär i början men efter ett tag är han inne i flytet med rader som "I can bust you out whit my super sperm" ha ha

Det är inte varje dag man ser en rappande borgmästare. Motsvarigheten vore väl om Gällivares kommunalråd Tommy Nyström sjöng "Gällivare visan."

Nutter invigs i amerikansk ordning, handen på bibeln osv...
http://www.nutter2007.com/index.php?/news/mayor_nutters_inaugural_address


Nutter på micken! om inte filmen funkar kan ni kopiera länken nedan och klistar in den i erat adressfält
http://www.youtube.com/watch?v=3zxCOKG3orQ

//Apan//

Boktips: Tyskarna - De skuldtyngda mästarna!

Författare Norrman, Karl-Erik

Tyskarna: de skuldtyngda mästarna / I Sverige frodas klichéerna o okunnigheten om Tyskland och tyskarna, menar författaren och diplomaten Karl Erik Norrman. Här fångar han humoristiskt djup o bredd i detta historiskt mörbultade land.


"82 miljoner människor bor i det återförenade Tyskland. Individer som nästan alla burit på skuldkänslor från två världskrig, ett folkmord och två hemska diktaturregimer .Tillsammans har det gjort Tyskland till Europas ekonomiska motor, en motor som dock nästan hotats av totalstopp på grund av svårigheterna att förena två helt olika politiska och sociala system, Tyskarna är världsledande som exportland, biltillverkarland och fotbollsland. I ett land fullt av totalitära demoner kämpar nu kvinnorna sent omsider för jämställdhet, nu med en kvinnlig förbundskansler i spetsen. Men framför allt är tyskarna ett folk med ett oerhört rikt kulturliv, djup bildning, intensiv samhällsdebatt och tolerant befolkning. Tyskland har gått igenom en omfattande nationell terapi och tyskarna har förvandlats från ett folk marscherande efter diktatorer till en av världens sundaste och, mest fredsälskande demokratier, till råga på allt utnämndes de 2006 till världsmästare i gästfrihet, ölet smakar fantastiskt och även högklassigt vin finns att dricka. Tyskarna älskar Sverige, men kärleken har hittills inte varit besvarad...... "

Länge sedan jag läste ut en bok såpass snabbt, mycket intressant läsning!

 Kan beställas på www.adlibris.se !


//Lemke//

1/2 Pipe i Vännäs

Jamenvisst förra veckan hade vi en liten photsession i Vännäs pipen. Det kluriga var att det öste ner snöblandat regn som la sig som en kardborre under brädan, inte det bästa glidet alltså. Men Ola Hansson från Gällivare var på plats med sin blixt och digitala systemkamera. Här e resultatet.


//Apan//

Manuel Tur & Dplay!

Oj oj vad mycke bra musik det finns där ute, har andats in så mycket nytt den senaste tiden så ni anar inte!
Senast i raden är duon Manuel Tur & Dplay som kommer från Essen i Tyskland, detta är sattans bra!


 Köp!

 Fina killar!

Gå in och lyssna här http://www.myspace.com/wwwdplayinfo


//Lemke//

Natur-expedition!

Det blev tyvärr inge holland denna gång pga jobb, har dock varit ute i det tyska vinterlandskapet på jakt efter att få se djur, jag såg rådjur, mullvads-högar, fåglar och en åsna!

Nästa vecka flyger jag hem till min lilla kabyss i Umeå efter en månad på resande fot, ska bli göddan att träffa alla vänner och ge en haj5 till min nya sambo stebbo, men jag stannar inte ens 2 veckor sen ska jag iväg på nya äventyr! 

Här kommer lite bilder från min natur-expedition.

     

//Lemke//

Uuuuuu hmm

 
I bilden till vänster är jag och chillar i en park och lattjar med lite trästammar
I bilden till höger åker jag snowboard på grunge cupen..

//Apan//


Robert Wells nya sound


Robban Wells har börjat exprimentera med lite elektronska ljudbilder på sistonde, ganska nyskapande om du frågar mig. Lyssna bara på den här ljudupptagningen från ett grustag i Gävle där han får motta svenska folkets jubel för sin kreativa nya stil. Jag bokar biljetter till nästa show ingen tvekan om saken

//Apan//

Shredd i Holland!

Tro det eller ej vänner, men jag ska dra till syndens näste Holland och åka snowboard i helgen, låter förmodligen klurigt eftersom Holland inte är så kännt för berg och snö. Stället jag ska till heter Landgraaf och där ligger en inomhushall som e sjukt stor, var där förr förra sommaren och det var EPIC, dom har till och med en park med hopp och räcken. Jag e peppad upp till hårfästet!


 

http://www.snowworld.nl/snowworld.htm

//Lemke//

Jag fyller 26 år

Yeees! Idag är det min födelse dag och jag är jätte jätte glad för att jag får fortsätta att trampa runt på den här jorden ett tag till. Bara göra som jag vill, hänga ut med Gälka Warriors och sälja korvar från min grill. Åka meterdjup pudersnö om någon säger nått annat så ljuger d. Eller bara chilla och smeka upp min ibanez och äta en svettig kebab lagad av en skäggig libanes

Jag är både äldre, gladare och visare och jag är inte rädd att visa d. Så ett stort tack och en kram till alla kompisar familjer och vänner, Varenda dude och dudette som jag känner. Utan er hade jag varit en tråkig figur och inte den apa med både flyt och hatt och tur. Som ni har lärt känna genom åren, nu blir jag sentimental och nedför kinden rinner nästan tåren.. Tanx!

 En snowboardapa i sitt naturliga habitat..//Apan//

o o o A!

Kom just hem från Vännäs där det har åkts halfpipe och Big jump med min kompis Pär isling. Oj oj oj vilket drag det var under våra snöbrädor goodie!
 
Jag fick även reda på en spännande nyhet. Vecka 11, andra veckan o Mars 2008 kommer halfpipe SM hållas i Vännäs. Något som jag självklart ser fram emot. Om jag på plats kommer jag självklart att deltaga. Det hade varit grymt kul om Gälka Warriors gardet skulle mobelisera sig och riva av ett gäng pipe moves. Som på gamla dagar när vi drack folköl och viftade med Gw-flaggan uppe på pipe hyllan. Fråga flaket han har nog inte glömt den senaste pipe tävlingen han körde i vännäs.

Hela GW crewet var samlat på första hitten för Flakets final åk och vi skanderde ut Döda! Döda! Döda! så det ekade i Vännäs skogarna. Gälka Warriors fick ryktet om sig att vara bad boysen på Sverige cupen. Denna bild förstärktes ytterigare av rappens folkölsdrickand och fingerpekande åt dommarna ha ha det var tider d!

 Här är en ganska färsk bild på delar av Gälka crewet, whistler 2007
//Apan//


Äntligen ser jag klart!

Förra året var ett märkligt men säkert nyttigt år, mestadelen av 2007 gick jag omkring i en bubbla där jag inte fick in i min tröga skalle att det jag en gång var så 100% säker på bara kunde försvinna, nu efter ett år känns det som jag börjar kunna se klart igen. Jag har gjort saker mot mina principer och saker som jag inte förtjänat göra mot mig själv, jag e ju snel!

Hursomhelst känns det verkligen bra att jag iaf försökte, mer kunde jag inte göra, har på känn att 2008 kommer bli ett sjukt bra år, jag menar det finns ju en del männsikor därute som gör mig speciellt glad och får mig på andra tankar!

Ja nu har ni fått bevittnat ett lite mer känsloladdat inlägg här på vår fina blogg, vilket bevisar att vi inte bara är stenhårda och tuffa snowboardåkare med alltför häftig attityd, på insidan döljer sig ena riktigt fina mjuka duudes!//Lemke//


Mat

Sista kvällen nere Ischgl var jag på en lite finare restaurang och på menyn hade dom "Gams" (Bergs-get på österrikiska). Nu i efterhand skäms jag lite över att jag beställde in denna rätt eftersom jag tycker bergs-getter är väldigt fina djur, hursomhelst var det en vältränad, mör och god get som serverades med knödel.


 

//Lemke//


Färdigåkt!

Sådär ja, då var man tillbaka till plattlandet i Köln efter 10 dagars semester i Ischgl som ligger i Tirolen (Österrike), solen sken 10 dagar i sträck och bergen var välfyllda med snö, bodde i ett fresh cribb och har ätit god mat och druckit en hel del.

 Har åkt en massa lös-snö och även i parken som självaste Captain Chaos byggt, dom hade en sån där stor uppblåsbar kudde med ett hopp innan som var sjukt kul. Även fast mitt knä inte riktigt är som det ska så har jag åkt hårt och även hoppat en del, en riktigt bra semester helt enkelt.

Här kommer lite pics.

    
    

//Lemke//

Hänger med Toski 
Sitter hos min kompis Toski uppe i Malmberget och surfar webben. Han visade mig en jäkligt roligt musikvideo som jag lägger upp här. Den här pärlan gjordes tydligen i Danmark någon gång under 70talet Enjoy!

Annars är allt gött åker bräda varje dag och har det bra här uppe.
//Apan//

RSS 2.0