Raggarträff...träffande på många sätt..

Mitt bloggande har börjat halta men här kommer en redogörelse av förr förra helgens raggarträff på Nunisvaara folkpark i Gällivare...

Midnight sun meet har utveklats till en folkfest i Gällivare. Som alla andra subkulturer(ge dem 30 år) har raggarkulturen blivit riktigt folklig. Raggare som säkerligen sågs som ett hot mot moral och allmän ordning för 30 år sen kan luta sig tillbaka och se hur deras rövhängade och amerikanaråkande har assimilerats in i folkligheten. Dagens raggare har glassätande barnbarn i baksätet och pensionssparar som alla andra.

Klart det finns många nya aspiranter att ta på sig titeln samhällsfiender. Buset från Haparanda har skinnvästar med trycket boozehounds på och gör sitt bästa för att skräna och dricka sprit direkt från flaskan. Men hur mycket skada ska man hinna gör på samhällskroppen om man hänger i ett garage och skruvar i kolvar hela dagarna?

I vilket fall jag Paava, Tyskan och Flaket ville ju självklart delta i detta spektakel på något sätt. Paava har en välputsad grön Caddilac med 17 tums fälgar som passar utmärkt till sådana övningar. Så vi svidade om till hip hop video gangstrar och rullade in i Nuniisvaaras bil line up med dr dre i caddyns morrande högtalare. Alla deltagare inklusive oss hade förverkligat sin dröm av det stora landet i väst. Fast de flest andra valt att inspireras av sydstaternas rockabilly crusing stil med vattenkammade luggar och fnasiga skinnvästar ett ganska fegt och föråldrat val. Vi valde något betydligt mycket farligare och aktuellt än så, på tusentals trygga mil från det amerikanska svarta gettot hade vi plocka russinen ur kakan på hip hop kulturen. Vi stack ut från resten av sydstats joddlarna, i Gällivare midnight var det vi som var svarta, det var vi som var farliga, varje wiggers våta dröm..

Turen gick genom Malmberget och vidare in i Gällivare och gatorna kantades av pensionärer, barn och allt där i mellan. Med rutorna nere och stereon på max kunde vi rulla genom ett fullsatt Gällivare centrum och spela NWA´s fuck the police. Vi var offeciellt the shit och public enemys nr:1. Jag tror jag förstår tjusningen i det här kortege åkandet nu. Överallt står människor och vinkar som att president Kekkonen hade gjort entré. Att bli sedd verkar vara hela poängen och vem vill inte bli det ett grundläggande mänskligt behov . Typ här är vi... vi kör raggarbil och skäms inte över det utan är tom stolta, som gay pride fast utan glittret...

Nå väl jag vet inte om poängen gick fram hos de andra deltagarna just hur pass svarta och farliga vi var. De tyckte nog att det var mest trevligt och små mysigt att se på våran fina bil och lyssna till den rytmiska musiken som mullrade från vår baklucka. Men för mig kommer midnight sun meet 09 alltid vara den gången jag fick förverkliga min dröm om att vara cool på det där farligt svarta amerikanska sättet..


Det här möter...

 

Det här... Den här inspelningen är från New orleans publiken är full av andra unga vita män whit an attityd och Ice cuben berömmer dem som "The hardcore crowd"...De kunde säkert inte fått en finare komplimang en så.  Det är kanske så här raggarträffen kommer se ut om ytterligare 30 år när dr dre och snoop är den huvudsakliga inspirationen...
Nåja riktigt så här mkt ass lär det inte bli på någon tillställning på den här sidan om Compton.

//Apan//

Kommentarer
Postat av: Nickis

Känns som om man va med... kul att ni tar för er av Gällkas nöjesliv

2009-06-23 @ 12:08:22
Postat av: FarSan

Din beskrivning av träffen lockar; Nästa år kanske Trucken och jag ställer upp om jag är i närheten, trucken är ju veteran då. I så fall blir det elverk 10 Amp och 2kW på flaket. Bara Siw Malmkvist och Thore Skogman låtar spelar jag, kanske lite Chuck Berry och Fats Domino som omväxling.

2009-06-23 @ 12:46:58
Postat av: Toski

Vägra raggarna bensin HAHAHAHA!!

2009-07-08 @ 19:52:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0