Boktips: Tyskarna - De skuldtyngda mästarna!

Författare Norrman, Karl-Erik

Tyskarna: de skuldtyngda mästarna / I Sverige frodas klichéerna o okunnigheten om Tyskland och tyskarna, menar författaren och diplomaten Karl Erik Norrman. Här fångar han humoristiskt djup o bredd i detta historiskt mörbultade land.


"82 miljoner människor bor i det återförenade Tyskland. Individer som nästan alla burit på skuldkänslor från två världskrig, ett folkmord och två hemska diktaturregimer .Tillsammans har det gjort Tyskland till Europas ekonomiska motor, en motor som dock nästan hotats av totalstopp på grund av svårigheterna att förena två helt olika politiska och sociala system, Tyskarna är världsledande som exportland, biltillverkarland och fotbollsland. I ett land fullt av totalitära demoner kämpar nu kvinnorna sent omsider för jämställdhet, nu med en kvinnlig förbundskansler i spetsen. Men framför allt är tyskarna ett folk med ett oerhört rikt kulturliv, djup bildning, intensiv samhällsdebatt och tolerant befolkning. Tyskland har gått igenom en omfattande nationell terapi och tyskarna har förvandlats från ett folk marscherande efter diktatorer till en av världens sundaste och, mest fredsälskande demokratier, till råga på allt utnämndes de 2006 till världsmästare i gästfrihet, ölet smakar fantastiskt och även högklassigt vin finns att dricka. Tyskarna älskar Sverige, men kärleken har hittills inte varit besvarad...... "

Länge sedan jag läste ut en bok såpass snabbt, mycket intressant läsning!

 Kan beställas på www.adlibris.se !


//Lemke//

Kommentarer
Postat av: Apan

En obesvarad kärlek stackars tyskar, en haj5 och en klapp på ryggen till tyskarna.

Jag och Islye var då ner i sommar och inspekterade detta förträffliga ställe, tyskland gjorde oss icke besvikna.. Tysken tar dagen men en klackspark med senap i mustachen och rosiga kinder..

2008-01-15 @ 12:41:50
Postat av: stiven

fantastiskt land det där!

bara att börja jobba på sin tyska så man kan emigrera...

auf wiedersehn

2008-01-15 @ 22:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0